t. 0180-516975 | e. info@danenatuursteen.nl

DANE NATUURSTEEN

Persoonlijk , Vertrouwd , Kwaliteit , Service …

Grafmonumenten

Voor Dane natuursteen is ieder grafmonument uniek. Daarom krijgen alle individuele monumenten de aandacht en de behandeling die zij nodig hebben. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben wij de afbeeldingen opgesplitst in verschillende categorieën:

Grafstenen algemeen

Grafstenen voor algemene graven zijn veelal kleiner van afmeting. Hiervoor heeft iedere begraafplaats andere richtlijnen. 
In een persoonlijk gesprek geven wij de wensen van onze klant vorm in een passend grafmonument.

Ondanks de kleinere afmetingen zijn er veel variaties mogelijk, van eenvoudig tot speciaal. 
Ieder grafmonument is voor ons uniek.

Staande grafstenen

Dane Natuursteen is vertrouwd met vele modellen en mogelijkheden. Om u een kleine indruk te geven:

• Met of zonder sokkel 
• Rond of strak 
• Gepolijst of gezoet 
• Glad of gekapt

Grafmonumenten met split

Een compleet grafmonument wordt opgebouwd op een betonnen fundatieplaat. Verder bestaat een grafmonument uit:

  • Een letterplaat
  • Sokkel of roef
  • Een omranding van banden

Dit wordt opgevuld met split of tuinaarde. Het is mogelijk op allerlei wijze details aan te brengen in het grafmonument. Denkt u eens aan verschillende plaatsen voor:

  • Een tuinbandje
  • Een lantaarn
  • Een vaas
  • Een ornament

Ons streven is om dichtbij onze klanten te staan, zodat al hun wensen de juiste vorm krijgen.

Grafmonumenten met dekplaat

Dane Natuursteen staat garant voor hoogwaardige kwaliteit. Hier geven wij invulling aan door alleen het beste materiaal te gebruiken. Ook worden de grafmonumenten uitgevoerd met ruim materiaal.

Klanten die een onderhoudsvriendelijk grafmonument willen, adviseren wij een grafmonument met dekplaat te nemen. Dat is makkelijk schoon te houden.

Grafmonumenten exclusief

In een grafmonument is het mogelijk verschillende details aan te brengen. Dit geeft een grafmonument een exclusieve uitstraling. Dit is echter een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur.

Grafzerken

Een grafzerk is op veel manieren samen te stellen. Van een enkele zerkpaat tot een grafzerk op granieten roef met onderplint en complete granieten ombouw.

In onze werkplaats geven wij u graag uitleg hoe dit er in de praktijk uit komt te zien. Door het materiaal te bekijken en ook tastbaar te voelen krijgt u een beter beel bij het grafmonument van uw dierbare.

Ruwe grafstenen

Ruwe grafstenen zijn de verbeelding van ongerepte natuur. Iedere ruwe steen wordt afzonderlijk gewonnen. Niet één ruwe grafsteen is hetzelfde. De parallel naar een dierbare overledene wordt dan ook vaak gelegd. Een deel van onze klanten kiest juist daarom voor een ruwe grafsteen.

In ons bedrijf zijn wij goed op de hoogte over het bevestigen van opgelegde letters op een ruwe grafsteen. Samen met onze klant bepalen wij de plek waar de letters moeten komen.

Grafmonumenten Glas/RVS

In materiaalkeuze voor een grafmonument zijn vele variaties mogelijk. Hierin zijn wel bepaalde ontwikkelingen waar te nemen. Op dit moment is het gebruik van glas en rvs sterk in opkomst. Dit kan ook in combinatie met graniet. Als bedrijf volgen wij alle nieuwe ontwikkelingen en zijn dan ook op de hoogte van alle mogelijkheden met glas en rvs.

Speciaal ontworpen grafmonumenten

De keuze uit verschillende modellen, vormen en materiaalsoorten is groot. Uw klantwensen staan bij ons centraal. Het gaat er ons om dat u met het juiste gevoel ons bedrijf verlaat. Wij gaan dan met u op zoek naar het juiste grafmonument. Vaak heeft u een idee, een herinnering, of een wens. Door dit samen te bespreken kunnen wij u bijstaan in het vormgeven van een grafmonument op maat. Dit is iets speciaals, iets unieks, maar vooral iets persoonlijks.

Dubbele grafmonumenten

Wij hopen dat ze u een goed beeld geven van ons vakmanschap en onze aandacht voor de juiste details.