t. 0180-516975 | e. info@danenatuursteen.nl

DANE NATUURSTEEN

Persoonlijk , Vertrouwd , Kwaliteit , Service …

Werkwijze

Hieronder vindt u informatie over onze werkwijze gedurende het gehele proces van het uitzoeken tot en met de plaatsing van de grafsteen, gedenksteen of het grafmonument ter nagedachtenis van uw dierbare. Wij trachten u een zo goed mogelijk beeld te geven van het proces dat u bij ons kunt verwachten.

1. Uitzoeken en samenstellen

Tijdens het eerste gesprek nemen wij alle tijd om met u alle mogelijkheden voor het grafmonument door te nemen. Er zijn duizenden modellen en samenstellingen te bedenken voor de vormgeving van de grafsteen, gedenksteen of het grafmonument. Ook zijn er enorm veel natuursteen- en granietsoorten.

Herinnering

Het is daarom belangrijk dat er een grafmonument wordt samengesteld met de uitstraling die past bij de herinnering. U hebt misschien zelf al een idee in gedachten. Het wordt vaak als prettig ervaren om in onze showroom/-tuin de natuursteensoorten en modellen in werkelijkheid te zien.

Bestelling en vergunningsaanvraag

Wanneer de grafsteen, gedenksteen of het grafmonument op de juiste manier is samengesteld en ontworpen zetten wij de bestelling zo spoedig mogelijk in werking. Tegelijkertijd gaan wij aan de slag om de vergunning voor het plaatsen van het grafmonument aan te vragen bij de betreffende gemeente.

2. Goedkeuring lay-out

Tijdens het eerste gesprek wordt er soms al een eerste tekst opgesteld. Wij benadrukken echter altijd vooral de tijd te nemen om de tekst op te stellen. Dit is vaak emotioneel en van groot belang. Het is dan ook altijd mogelijk om tijdens het proces langs te komen om later de tekst voor de inscriptie aan te leveren.

Wij verwerken uw aangeleverde tekst in een lay-out met het lettertype dat u hebt gekozen voor de grafsteen, gedenksteen of het grafmonument. Wij sturen u deze lay-out toe, zodat u deze nog eens op het gemak na kunt kijken.

3. Het in elkaar zetten

De grafsteen, gedenksteen of het grafmonument wordt met grote zorg in onze werkplaats in elkaar gezet. Wij kiezen ervoor om dit in onze werkplaats (niet op de begraafplaats) te doen om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Onze kwaliteit wordt nog eens extra benadrukt door het gebruik van dikkere materialen, met vollere kleuren.

4. Aanbrengen van inscriptie

Het aanbrengen van de inscriptie in de grafsteen, gedenksteen of het grafmonument is een werk van grote precisie. Geen letter mag scheef of verkeerd staan. Er bestaan verschillende technieken voor het aanbrengen van de inscriptie:

• Opgelegde letters: met speciale boortjes worden de gaatjes op de juiste plek geboord. Nadat de gaatjes stofvrij zijn gemaakt, worden de letters op de letterplaat gelijmd.

• Gestraalde letters: de diepte van de letters moet even diep zijn. Het gebruik van de juiste machines helpt ons hierbij. Wij hebben namelijk een volautomatische straalmachine staan, die gelijke letterdiepte garandeert.

5. Plaatsing

Als laatste stap in het proces wordt de grafsteen, gedenksteen of grafmonument geplaatst. Ook hiervoor wordt ruim de tijd genomen. Wij zien er persoonlijk op toe dat het monument stijlvol geplaatst wordt. Daarnaast wordt de omgeving netjes achtergelaten. Na plaatsing wordt u telefonisch op de hoogte gesteld.